Update mei 2022


De drie seizoenen herfst, winter en voorjaar vlogen voorbij de afgelopen maanden. Ook op de dorpstuin wisselen de temperaturen, storm en de nattigheid zich in snel tempo af. De eerste groep kinderen van de basisschool De Winde, zijn al op de tuin geweest om de voorjaarsbollen te bewonderen. De radijsjes waren erg lekker en de eerste spinazie is geoogst. Buiten en in de kassen, zijn er heel veel groenten gezaaid en geplant. Veel komt al boven. Binnenkort helpen basisschoolkinderen uit Hurdegaryp mee om te planten en te zaaien. Op de tuin zijn er extra vijvers/ wateropvang plaatsen gerealiseerd.

Onze informatieavond wordt gehouden op 10 mei van 20:00 tot 22:00 uur in ‘It Maskelien’
Programma: Wat doen wij op de dorpstuin, wat zijn onze toekomstplannen en het belang van streek- en seizoensproducten.

Dit jaar beginnen wij met het houden van een streekmarkt en kinderactiviteiten, op de dorpstuin.
De eerste streekmarkt is op zondag 15 mei van 10:00 tot 16:00 uur. Wij zijn hiervoor nog op zoek naar standhouders, die iets willen laten zien of verkopen op de dorpstuin. Producten en diensten moeten binnen de visie van de dorpstuin passen. Natuurvriendelijk en verantwoord. Aanmelding hiervoor kan via de website, Facebook-dorpstuin Hurdegaryp en bij Anna Janse 06 50613865.

Er is demonstratie en verkoop van schapenwol producten; demonstratie en verkoop van o.a. pesto gemaakt van wilde kruiden; Oma tuntsje met een prachtige presentatie; informatie over bodemverbetering met ecologische producten. U kunt geknipt worden door een kapster uit Hurdegaryp, zij verkoopt ook biologische haarproducten; advies over eetbare tuinen en het ontwerpen van een natuurtuin. Veel informatie over leveranciers van streekproducten. Bij voldoende deelname zijn er ook kinderactiviteiten.
En.... ...een prachtige locatie waar veel teelten van groenten en thematuinen te zien zijn.
Wie hier meer van wil zien en horen kan altijd op de tuin terecht. Op dinsdag en donderdag zijn er werkgroepleden van 10:00 tot 16:00 uur aanwezig.

Mensen die op de tuin mee willen werken kunnen zich opgeven bij Auke Ytsma 06 13063473.

Wij zijn op zoek naar mensen die willen ondersteunen bij kinderactiviteiten op werkzaterdagen en vakanties.
Kijk voor meer informatie op de website en Facebook, dorpstuin Hurdegaryp.