Nieuw onderkomen Dorpstuin Hurdegaryp

Het oude bouwwerk was helaas niet meer te handhaven. Het is langzaam in elkaar gezakt en afgelopen winterperiode, in 2019 volledig ontmanteld. Gelukkig mochten wij van de gemeente een vervangende binnenruimte van 30 m2 realiseren.

Januari 2020 is in eigen beheer begonnen met schetsen, en het organiseren van recycle materialen. Ramen en deuren komen van de sloop bij Nieuw Toutenburg. Fundatie balken en palen komen van een recyclebedrijf uit Leeuwarden. Timmerhout voor de wanden, geïsoleerde dak-, vloer- en achterwandplaten zijn 2e hands materialen. Voor de aftimmering, isolatie en vloerbedekking is nieuw materiaal gebruikt. Voor de inrichting is volledig gebruik gemaakt van, bestaand aanwezige materialen en meubilair.

Het tuingereedschap is overzichtelijk opgehangen in een afzonderlijke ruimte, waar ook materialen, en producten voor de verkoop, koel kunnen worden opgeslagen.

Met dank aan, zeer actieve dorpsbewoners, is dit prachtige, praktische en op de dorpstuinse maat gemaakte, onderkomen gerealiseerd. Deels zijn bouwonderdelen, zoals kozijnen, elders in het dorp geprefabriceerd en naar de dorpstuin getransporteerd.

Het oude bouwwerk leeft voort in de insectenpyramide. Uniek en de enige in Nederland.

Wij zijn nu, voor activiteiten op de tuin, minder afhankelijk van weersomstandigheden, en kunnen het verkoopseizoen aanzienlijk verlengen. De kas kan nu weer volledig worden benut als voorkweek van groenten, in de winter en het vroege voorjaar.

 

Gemaakt door: Pieter Vos