Update november - december 2021

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en de winter voor de deur staat, merken wij dat de tuin langzaam in de winterrust gaat. Amfibieën zoals salamanders en kikkers hebben hun winterrust plek opgezocht. De sloot en de vijver zijn mooi op tijd gehekkeld, zodat er in de modder geschuild kan worden. De eerste trekvogels zijn gearriveerd en snoepen mee op de tuin. Er schijnt ook een hele populatie heggenmussen op de tuin te wonen.

De oogstdag was een groot succes. Er was volop gelegenheid voor goede gesprekken en het uitwisselen van ideeën.. Prachtig weer, waardoor er heerlijk buiten gegeten kon worden, van de producten uit de kuiloven van Folkert Beetstra. Oma túntsje met een prachtige presentatie (met een uit te geven boekje, te vinden op facebook Oma túntsje).

Inmiddels is een deel van de vlindertuin en de permacultuur tuin, opnieuw ingericht. De teelttuin ligt er prachtig bij. In de pluktuin wordt volop gewerkt en de permacultuur tuin heeft een nieuwe start gemaakt.

Kinderen van groep 2 en 3 van de basisschool uit Hurdegaryp, hebben bollen geplant en een aantal kinderen van groep 3 en 4, hebben een natuurles gevolgd. In november hebben kinderen van de bovenbouw een aantal themalessen op de tuin gevolgd. Wij hopen op een vervolg in 2022.

Voor de natuurwerkdag van 6 november was veel belangstelling. Rond de 15 volwassenen en 10 kinderen verspreidt over de dag. Kortom volop actie op de dorpstuin. Aankomende maanden gaat de werkgroep bezig, met het organiseren van streekmarkten. Rond eind mei 2022, vindt de eerste streekmarkt plaats.

Er zijn nog steeds producten op de tuin te koop, zoals snijbiet, winterwortels, veldsla, winterpostelein, boerenkool, aardpeer en de nieuwe oogst waldbjintsjes. Voor actuele werktijden en verkoopmomenten kunt u het beste op de website kijken. 11 December is de eerstvolgende open werkdag van 10.00 tot 16.00. IJs en weder dienende.