Update oktober 2020 Herfst op de dorpstuin

Na een vruchtbare zomer, met heel veel warme zomerse dagen en op zijn tijd regen, ziet de tuin er nu nog mooi groen en bloeiend uit. Grote polllen afrikaantjes, nog volop bloeiende Oost-Indische kers en vers opkomende pluksla, winterpostelein en bladrammenas. Als groenbemester voor de winter zijn dit praktische, eetbare en bodembedekkende gewassen. De boerenkool en spruitkool op de tuin en sperziebonen in de kas gaan de komende tijd in de verkoop. Pompoenen, patisson en courgettes worden nog steeds geoogst. De verkoop breekt alle records, mede dankzij ons nieuwe en zeer praktisch gebleken nieuwe onderkomen.

Nieuwe tuin meewerkers hebben zich afgelopen maanden aangemeld en helpen volop mee, om de dorpstuin nog succesvoller te maken.

Ondanks de corona maatregelen hebben wij ‘op gepaste afstand’ een geslaagde oogstdag gehad, met over de hele dag verspreid ongeveer 75 bezoekers. Dit heeft op één dag zeker 7 donateurs opgeleverd. Deze redelijk droge dag, was erg geslaagd, met zeer interessante demonstraties en verkoop van, op natuurlijke wijze, gemaakte producten.

De ‘hekkeldag’ op 10 oktober was een groot succes. De sloot is weer opgeschoond. Hekkel afval ligt inmiddels op de oude teelttuin, als mineralen leverancier. De tuin ziet er, in herfstsfeer, erg mooi uit. De teelttuin is bijna winterklaar.

Op de open werkdag 7 november, hebben wij ook nog leuke activiteiten op het programma staan. Deze werkdag vervangt de open werkdag op 2e zaterdag in November. Op Facebook Dorpstuin Hurdegaryp is actuele informatie te vinden.

Voor het bestuur van de stichting dorpstuin Hurdegaryp zoeken wij nog 3 bestuursleden, waaronder een penningmeester en een secretaris. Het bestuur vergaderd 2 tot 3 keer per jaar. De werkbelasting is maximaal 4 uur per week.

Voor de records: Wij hebben op dit moment 131 donateurs.