Update augustus 2021

De zomer van 2021 kenmerkt zich nu al door heel veel en langdurige regenval. De dorpstuin heeft, eind juli, 2 dagen bijna volledig onder water gestaan. Daarnaast een aangename temperatuur waardoor er tuin breed een gigantische groei is ontstaan. Tuinbonen die naast lengtegroei heel veel zeer snel gevormde peulen, van uitstekende kwaliteit, gedragen hebben. Planten van de sperziebonen en woudbonen met giga groot blad, zijn begonnen met het produceren van heerlijke sperziebonen. Reusachtige hoeveelheden naaktslakken die een poging doen om het een en ander op te eten. Ondanks deze mee-eters, is de oogst uitstekend. De verkoop van groenten begint nu goed op gang te komen. Er zijn nu ook heel veel producten in de verkoop, voor onze donateurs..

De tuin ligt er goed verzorgd bij. Zowel de teelttuin als de bijen/vlindertuin met het schelpenhart zien er fantastisch uit. Binnenkort worden alle hoge grasvegetaties op de tuin gemaaid en opgeruimd. Hiervoor zijn een aantal droge en niet te warme dagen nodig zodat deze mega klus kan worden uitgevoerd.

Op 18 september is er weer een oogstdag, waarbij een culinaire oudheid, een nieuw leven gaat beginnen. Het gezond snoeppad is heropend. Volop bessen plukken met de (klein)kinderen deze zomer.

Kom gerust langs op de tuin. Vrije toegang voor iedereen, elke dag. Wij zijn op vaste tijden aanwezig.

De verkoop op de zaterdagochtenden, van 10:00 tot 12:00, wordt weer verzorgd door onze verkoopdames.

Voor de vele en gevarieerde werkzaamheden, hebben wij nog steeds mensen nodig die mee willen helpen op de tuin.