Update april 2020 I Voorjaar op de dorpstuin

Het voorjaar is volop aanwezig op de dorpstuin. Vogels zingen hun hoogst mogelijke lied. Er wordt volop genesteld. De hommels, veel andere insecten en de honingbijen genieten van de nog schaarse bloemen op de tuin. De eerste vlinders zijn al gesignaleerd.

Er is steeds meer te beleven op de dorpstuin. Het voorjaar breekt alle records en barst los. De teelttuin ziet er fantastisch uit. De vroege groenten zijn gezaaid en de kas is volop in gebruik. Spitskool, andijvie en sla is aan de groei. Paprika en tomaat staan al klaar om geplant te worden. Dille, bonenkruid, kervel en Afrikaantjes zijn gezaaid. Pieter verzorgd de pluktuin en de bijen/ vlindertuin. Hij is volop aan het planten van zelfgekweekt plantmateriaal.

De nieuwe binnenruimte wordt volop gebruikt, om voor te zaaien voor de teelttuin. De meeste bedden liggen klaar om in te zaaien en te poten. Uien, spinazie, wortels, radijs, bieten en nog veel meer zijn al gezaaid en gepoot.

De winterpostelein en de veldsla gaat bloeien en is niet meer verkoopbaar, de aardpeer (topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalem artisjok) en de woudbonen soorten zijn nog volop aanwezig om te verkopen.

Wij zijn open voor de verkoop op de dinsdagen en donderdagen van 10.00 tot 16.00 uur. De werkzaamheden op de tuin gaan (op gepaste afstand) door. Wij zijn volop bezig om de voedselvoorziening, op de langere termijn, te verzorgen voor onze donateurs.

Een bericht voor de donateurs: Rond 15 april worden de donateurs gelden afgeschreven via de Rabobank.

Wij hebben, als Dorpstuin Hurdegaryp, te maken met de nodige Corona beperkingen. Wij hebben allemaal op 23 maart, de laatste instructies ontvangen, die horen bij dit virus. Deze zijn te vinden op onze website www.dorpstuinhurdegaryp.nl en Facebook, dorpstuin Hurdegaryp.

Zodra er nieuwe, gewijzigde maatregelen, moeten worden genomen, laten wij dit weten via de website en facebook dorpstuin Hurdegaryp. Wij volgen de richtlijnen van de rijksoverheid. www.rijksoverheid.nl.

 Met vriendelijke groet,

Werkgroep en bestuur van de dorpstuin Hurdegaryp,

Anna Janse, Geja van Dijk, Auke Ytsma en Eliza Janse