Maatschappelijke stage, een verslag van Robbin

Hallo,

Ik ben Robbin en loop sinds oktober stage op de dorpstuin.

Voor mij een bekend terrein omdat ik al meerdere jaren in mijn vrijetijd help op werkdagen op de dorpstuin. Sinds ik in Hardegarijp ben komen wonen, werd ik enthousiast gemaakt door Anna en Eliza dus ben ik een keer komen kijken. Nou ja komen kijken, ik was meteen enthousiast en ben gaan helpen.

Op de tuin hangt een gezellige en respectvolle sfeer. Dat voelt erg prettig. Je mag zijn wie je bent en dat is tegenwoordig heel uniek. Iedereen vindt overal wat van en wil iedereen veranderen. En dat is hier niet zo!!. Op de tuin is iedereen gelijk.

Nu in de herfst en winter zijn de werkzaamheden anders dan in de lente en de zomer. Elk jaargetij heeft z’n eigen bezigheden. Maar er zijn ook bezigheden die elk seizoen voorkomen zoals de tuin schoonhouden, en onderhouden.

 In het begin van m’n stage hebben we veel gesnoeid en de *takkenril verder gebouwd.*Takkenril= een muur van takken die gevlochten zijn tussen dikkere pilaren/boom takken. Dit was een pittig klusje maar erg leuk. Ook hebben we de *bedden schoongemaakt zodat het netjes is zodra er weer gezaaid kan worden. *bedden = verhoging in de tuin, waar je groenten kunt verbouwen.

 Vandaag heb ik een "vrije" stagedag (het erg nat is en nog steeds regent). Nou ja vrij, ik heb thuis opdrachten gekregen zodat ik toch bezig ben met de dorpstuin.

 Groet Robbin.

 P.S Hopelijk is het volgende week weer begaanbaar en droog is zodat we weer lekker aan de slag kunnen