Update september 2019

Een prachtige zomer op de Dorpstuin. Ondanks de erg warme dagen in juli en augustus, hebben wij geen problemen met droogte gehad op de tuin. Dit is te danken aan het vochtvasthoudend vermogen van de mulch en bokashi en aan het zo veel mogelijk bedekt houden van de bodem. De laat op gang gekomen verkoop van groenten is in korte tijd ingehaald. Er is inmiddels veel verkocht. De pruimen-, appel- en perenbomen dragen dit jaar voor het eerst heel goed. Veel soorten hiervan zijn al in de verkoop.

Er komen regelmatig mensen langs om het ‘paradijsje’ te bewonderen. Zelfs uit Curaçao hebben wij bezoek gehad, van de plaatselijke kruiden beroemdheid, Dinah Veeris. Steeds meer mensen weten ons dus te vinden waar ook weer nieuwe donateurs uit voort komen. 15 nieuwe donateurs in de afgelopen 2 maanden.

Jetse Verstraten, met ondersteuning van Adema Architecten uit Dokkum, studeert binnenkort af in Bouwtechniek aan NHL Stenden met als project Huisvesting Dorpstuin Hurdegaryp. Er ligt een fantastisch plan ‘ bouwen met vrijwilligers zonder een voetafdruk achter te laten klaar om uitgevoerd te worden.

Zaterdag 21 september van 10:00 tot 16:00 vieren we een Oogstdag. Met natuurlijk verkoop en proeven van de oogst. En verder ook rondleidingen en workshops/demonstraties:

  • Koken van de dorpstuin en groenten inmaken;
  • Bokashi maken (gefermenteerd organisch materiaal);
  • QiYo (een mengvorm van Yoga, Kung Fu, Qi-Gong en Tai-Chi);
  • Bijen houden.

Een minder goed bericht is dat wij als bestuur van de Stichting Dorpstuin Hurdegaryp door omstandigheden hebben besloten om vanaf 7 uur ’s avonds de toegang van jongeren op de dorpstuin te verbieden. Hieraan is via de media gehoor gegeven.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom op de Dorpstuin om rond te kijken, voor een praatje, de koop van groenten, fruit en bloemen of om een bijdrage te leveren. Actuele informatie op Facebook Dorpstuin Hurdegaryp. Agenda en andere informatie op onze website www.dorpstuinhurdegaryp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *