Update Mei

Een periode van wisselvalligheden, van mooie lente dagen tot bijna winterse taferelen maken we mee tijdens de werkdagen op de dorpstuin. Op het moment ik dit artikel schrijf , hoor ik de belofte van een meer lente-achtige periode. Ondanks alle wisselvalligheden is er veel gebeurd op de dorpstuin.

Dankzij een mooie donatie van de kledingbeurs Hurdegaryp hebben we in het voedselbos en in de boomgaard een flink aantal klein- en groot-fruit boompjes kunnen planten. Hiervoor onze hartelijke dank.
Er is hard gewerkt in de verschillende thematuinen. In de pluktuin zijn de eerste bloemen geplant en in de medicinale kruidentuin staan inmiddels een flink aantal kruiden. In een groot deel van de teelttuin is geplant en gezaaid. Jammer genoeg is een deel van de moesplantjes opgegeten door vogels en eenden. Kennelijk houden ze wel van het malse groen. De permacultuurtuin en de vlindertuin zijn opgeknapt.
De komende periode gaan we verder met het aanplanten van verschillende tuinen. In mei gaan we het hoofdpad tot de overkapping verharden, zodat de tuin ook voor rolstoelers en mensen met een rollator goed toegankelijk blijft . De groep harde werkers op de tuin breidt zich langzaam uit.
Op de werkdagen tussen 14 en 21 mei beginnen wij met het uitgraven van het oude pad, op de extra werkdag, zaterdag 21mei wordt het pad opgevuld met betongranulaat. Alle hulp ( met kruiwagen en schep ) is welkom.
Iedereen is uiteraard van harte welkom om gewoon eens langs te komen op de dorpstuin. Ook tijdens werkdagen. De tuin is niet afgesloten en er is vrije toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *