Update maart 2015

Dinsdag 10 februari was een prachtige dag voor het planten van de fruitbomen. Een groep studenten van het Nordwin College had een ochtend de tijd nodig voor de 36 boompjes van oude rassen. De komende jaren hopen we op een goede oogst van peren, appels en pruimen.


Het spitten is de afgelopen weken langzaam doorgegaan. Weer een groter stuk van de teelttuin is nu klaar om ingezaaid te worden.

Het Werkverband Friese Rassen heeft ons zaad gegeven van de zwarte veen boekweit en het gele woudboontje, dit zijn oude Friese streekproducten. Over het doel van het werkverband kunt u lezen op www.werkverband-frieserassen.nl

In de boomsingel rondom het terrein willen we een voedselbos creëren. Hiervoor hebben we nu een pad door de singel gemaakt. Een voedselbos is een bos dat uit verschillende lagen eetbare bomen, struiken en planten bestaat.

Het komende seizoen zijn er leerlingen van het Tjalling Koopmans college actief op de tuin. Dit gebeurt in het kader van hun biologielessen. Hiervoor krijgen ze nu eerst rondleidingen over het terrein. Binnenkort geven we hier meer informatie over.

Op zaterdag 30 mei organiseren we weer een open middag. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken of mee te helpen. Het programma van die middag volgt nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *