Update december 2017

De natuurwerkdag van 4 november 2017 was een groot succes. De Dorpstuin Hurdegaryp was startlocatie voor Fryslan. Met in totaal 45 volwassenen en kinderen is er heel veel gedaan op de tuin. Het was vooral heel gezellig.

De aftrap van de natuurwerkdag met de wethouder Ellen Bruins Slot en kok Djurre Veensma, eigenaar bij Friese streekbox en DjurreKookt. Samen hebben wij er een fantastische dag van gemaakt. Met dank aan Landschapsbeheer Fryslan en de aanwezige hulp op de tuin.

Overleg

Kok Djurre deelt uit

opbouwen kruidencirkel

Aftrap van de Friese natuurwerkdag 2017 op de Dorpstuin. Door Ellen Bruins Slot en kok Djurre

Waldbjintsjes pellen

 

wethouder Ellen Bruins Slot en Djurre oogsten groenten

Koken voor 45 deelnemers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlechten van wilgentenen in het prieel

 

 

 

 

 

 

 

Eind november is er begonnen met het verwijderen van  oude composthopen achter op de tuin. Het materiaal is op de tuin verwerkt. Vers materiaal wordt nu verwerkt in een Bokashi hoop. Een fermentatieproces dat na een aantal maanden mineralen en voeding oplevert (Bokashi) voor de teelttuin.

  Bokashi hoop in wording.

 

Oude composthopen worden opgeruimd en verwerkt op de tuin

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste wordt deze Bokashi hoop, net als graskuil afgedekt met een folie om het fermentatieproces op gang te brengen. Hopelijk is het eindresultaat echte Bokashi dat rond de start van het voorjaar verwerkt kan worden op de tuin. Met dank aan de waardevolle adviezen en info van Theo Mulder van Mulder Agro uit Kollumerzwaag.

Begin 2018 worden er workshops fruitsnoei en stekken van kleinfruit op de Dorpstuin gegeven. Meer hierover, in het nieuwe jaar, in TWW en Facebook Dorpstuin Hurdegaryp.

Iedereen die dit leest hele fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar toegewenst door Geja, Anna, Auke, Henk en Eliza van de  werkgroep Dorpstuin Hurdegaryp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *