Update Augustus 2016: Zomer

Vanaf mei is de tuin, zonder onderbreking, gaan bloeien. De pluktuin en de vlindertuin zijn een zee van bloemen, bijen, hommels, vlinders, libellen en veel andere insecten.  Een lusthof met een enorme biodiversiteit. Verder dwalend door de tuin valt op dat

er veel verrassende doorkijkjes zijn. Vanuit de paden in de boomsingel en tussen de wilgen afscheidingen door. De boomgaard, teelt tuinen, activiteiten cirkel met overkapping, permacultuur tuin met prieeltje, vogelgezang, padden, muizen, springende kikkers en als je geluk hebt een zandhagedis.  Kortom genieten!!.

De teelt tuin is dit jaar zeer productief. Volop aanbod van  groenten. Het vele voorwerk in de winter en het voorjaar heeft een goed resultaat opgeleverd. De verkoop aan donateurs loopt goed. Er komen ook nog steeds donateurs bij. Met dank aan o.a. verkoop dames uit het dorp worden de groenten vers geoogst en verkocht. Er zijn veel recepten gemaakt. Vraag er gerust naar.

De open dag in juni  was zeer geslaagd. De workshops bijen (Pieter Vos), wilde geneeskruiden wandeling (Tjitske Postma) en bodem/ Bokassi ( Theo Mulder), medicinale kruiden (Carina Herder en Rina Langendijk) zijn goed bezocht.

Afgelopen maand was er een creatieve kinderactiviteit met BSO kinderen uit Hurdegaryp door Geja van Dijk. En hebben zeer creatieve handwerk lieden een bord voor de plattegrond en een grote gereedschapskist gemaakt. Dit dankzij een donatie van de SSAH. Van de RABO bank hebben wij twee donaties ontvangen die besteed gaan worden aan de verharding van het toegangspad en nieuwe fruit struiken en bomen.

De komende maanden zijn er weer verschillende activiteiten op de tuin. Oogstdag met workshops op za. 10 september. Hekkeldag op za. 8 oktober en de Natuurwerkdag op za. 5 november.

Wilt u een bijdrage leveren aan het reilen en zeilen op de tuin?. U kunt zich aanmelden tijdens de openingstijden, via de dorpstuin mail of telefonisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *