Update april 2017

De bomen en struiken op de dorpstuin worden al behoorlijk groen. Vogels broeden in en buiten de vele nestkasten; bijen, vlinders en andere insecten zijn volop actief op de tuin. Aardappelen, tuinbonen, spinazie, radijs en erwten zijn al gezaaid/gepoot enkomen al boven de grond.  De teelttuin ligt er tiptop bij en er wordt wekelijks, volgens teeltplan, gezaaid en gepoot. Het nieuw aangeplante voedselbos loopt al uit en er is al voor de tweede keer op de tuin gemaaid. Er gaan steeds meer fruitbomen bloeien zodat wij mogen hopen op een bescheiden oogst van appels, peren en pruimen. De eerste excursies en kinderactiviteiten hebben al op de tuin plaatsgevonden er er volgen nog meer.

De dorpstuin is ook actief naar buiten toe en vervult, samen met de Doarpstun Snakkerburen, een voortrekkersrol in Friese voedsel lokaal initiatieven voor noord oost Fryslan. Op  woensdagavond 10 mei aanstaande organiseren wij een informatieavond voor het dorp. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Definitieve uitnodiging mei 10-4

Er is nog veel meer op de tuin te zien. De Dorpstuin Hurdegaryp is nog steeds vrij toegankelijk en het toegangspad is tot de activiteitencirkel verhard. En daarmee voor iedereen goed bereikbaar. Als bezoekers voor de Dorpstuin met de auto willen komen is er een ruime P plaats aan het begin van het asfalt weggetje. Hiervandaan is het een paar minuten lopen naar de tuin.

Heel veel plezier op de tuin en tot 10 mei in It Maskelyn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *