Update april 2016

Er is afgelopen maanden heel veel werk verricht op de Dorpstuin. Nadat, na een natte winter, het slootpeil is gedaald kon er in maart weer volop op de tuin worden gewerkt. Er zijn nieuwe snippers op de paden aangebracht en het toekomstige voedselbos is uitgebreid met een nieuw pad. De teelttuin is inmiddels door noeste arbeid in cultuur gebracht. Alle fruitbomen en bijna  alle wilgen zijn gesnoeid.

De dorpstuin is weer klaar voor een nieuw seizoen.  De teelttuin is verder uitgebreid , het eerste zaad is gezaaid, de aardappelen,  sjalotten en uien zijn geplant. De komende weken worden de andijvie en verschillende kolen geplant. Er is een  bloemen pluktuin gerealiseerd en in de kruidentuin worden binnenkort de eerste ( medicinale ) kruiden geplant. Kortom er is al veel gebeurd. Zaterdag 9 april van 10.00uur tot 16.00uur is er een plant dag, er worden kleinfruit en grootfruit struiken en bomen geplant, welke geschonken zijn door de kledingbeurs Het Winkeltje uit Hurdegaryp. Mensen die het leuk vinden om mee te helpen, zijn van harte welkom.

De dames  van de werkgroep verkoop, hebben afgelopen winter veel heerlijke recepten op papier gezet. Mensen die groenten kopen op de tuin kunnen gebruik maken van deze recepten.

Iedere dinsdag , donderdag en tweede zaterdag van de maand zijn wij van 10.00uur tot 16.00uur aanwezig op de tuin. Op 5 april start ook weer de verkoop op de tuin. Voorlopig alleen op dinsdagen en donderdagen van 10.00- 12.00 en 13.00- 15.00.

Zaterdag 11 juni wordt er weer een open dag georganiseerd. Er worden voor het eerst verschillende workshops aangeboden. Hierover later meer.

Komend seizoen is er veel werk te doen op de tuin. Er is nog plaats bij de verschillende sub groepjes  Aanmelden kan via de website of bij werkgroep leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *